炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案

炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案正在持续更新,目前2026届炎德英才大联考答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。

第一节One possible version:Zheng Peng,born in 1992 in Fu Jian Province,is a famous skier in China.Unfortunately,he lost his legs in an accident at twenty.However,he didn't give up hishopes for life.In 2013,he was admitted to a sports school for disabled people in Beijing.It was in2016 that he officially started cross-country skiing.Keeping his dream of becoming a champion inmind,he practiced 5 to 6 hours a day,winning the gold medal at the Beijing 2022 ParalympicGames,China's first gold medal in cross-country skiing at the Paralympics.Zheng Peng's experience tells us we can achieve our dream as long as we never loseheart.第二节One possible version:As I stepped out of the tub,something caught my eye-a brown shape rising up from inside thetoilet bowl.I did a double take,reaching for my towel and drying my eyes to get a better look.Two triangular shapes rose from inside the toilet.The pointy ears and wet face of Sissy appeared-a drowned rat with sad eyes.Yikes-what a place to hide!The dog was shaking.Her pitiablelook seemed to telegraph,Help!Get me out of here!Quickly,I reached into the bowl.Wet and shaking Sissy jumped into my arms.She licked my wrist and looked up at me with awarm,grateful look as I wrapped her in a dry towel and drew her close,feeling as though thestorm had bonded us.When the sun broke through the clouds a little while later,Sissy went backto normal -her idea of "normal".She ran away from me and went into hiding.I didn't see heragain for hours.部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与自然一一自然生态本文是应用文。文章是对澳大利亚墨尔本十二使徒岩景点的介绍。2l.C。理解具体信息。根据Take time to explore each of the natural attractions中的Enjoy theself-guided walks at Loch Ard Gorge,which introduce shipwreck history可知,在Loch Ard Gorge可以了解到失事船只的历史。22.A。理解具体信息.根据最后一段中的If you're eager to enjoy a longer walk,do the four--day12 Apostles Lodge Walk with excellent eco-friendly accommodation,12 Apostles LodgeWalk这个徒步旅行活动为期四天。23.D。理解文章结构、类型。根据文中对墨尔本十二使徒岩景点及相关交通、行程的介绍可知,本文是一个旅行指南。B篇主题语境:人与社会一一体育本文是记叙文。文章叙述了篮球运动员勒布朗·詹姆斯的成长经历。24.A。理解具体信息。根据第二段中的James spent two-thirds of his life almost without ahome、a dirt road next to oak trees and railroad tracks和第三段中的I had shelter and food可知,詹姆斯年轻时生活不易,居无定所,食不果腹,因此他的童年过得很艰难。25.B推断。根据第三段中的I'll never forget what the Walkers did for me和he was the first oneto give me a basketball and the first one to show a real interest可知,是Walker为詹姆斯提供
本文标签: