炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案
炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案正在持续更新,目前2026届炎德英才大联考答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
【写作提示】本文的语篇类型是记叙文,主题语境为人与自我。妈妈生病了,整天闷闷不乐,非常希望再次看到盛放的玫瑰。偶然间,作者看到邻居家的花园有玫瑰,决定偷偷摘下来一些送给妈妈。根据材料末句及续写段所给的段首句可知,作者从邻居家摘来了玫瑰,那作者把摘来的花放在父母的房间了吗?妈妈看到这些玫瑰作何反应?同学们可以展开合理想象。根据续写第二段所给的段首句可知,邻居发现自己的花园遭遇偷窃,于是叫来了警察。作者是否受到了严厉的惩罚?邻居是否原谅作者的行为?作者的妈妈知道事情的原委后作何反应?同学们展开合理想象即可。One possible version:The sun lit up the room,and my momopened her eyes.Her eyes were wide open,andso was her mouth,and color came to her cheeksas she looked around the room at the dozens ofroses I had taken from the neighbor's garden.My mom reached out to touch the roses,burying her face in the roses.She opened herarms to me just like she used to,and there weretears running down her cheeks..“Thank you,”she whispered."This is the most beautiful,magical gift anyone has ever given to me!"The neighbor came calling later that day withthe police.I told the police the truth that my momwas very sad because she missed her roses andthat what I had done was just to make her happy.The police officer asked me to work in theneighbor's garden for six months as punishment.My mom knew the whole thing and asked me toapologize to the neighbor.Over the next sixmonths,I worked with the neighbor side by side.Interestingly,we got to be best friends,especiallywhen she started to help my mom and give hercuttings for her new rose garden.My momrecovered,and working in the garden healed her.
本文标签:
