文博•河南省2025-2026学年第一学期学情分析试卷(9月)八年级英语试题

文博•河南省2025-2026学年第一学期学情分析试卷(9月)八年级英语试题正在持续更新,目前2026届炎德英才大联考答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。

W: OK. And what do you want to do?M: I don't know, exactly. I like languages. I got an A in French! To be honest, even if I can get the grades I need inmath and chemistry, I'm still not convinced of studying medicine. 答案解析网W: Well, you have many talents, Jack, but maybe being a doctor isn't for you. 答案解析网M: But my parents aren’t going to be happy. 答案解析网W: Well. You need to make your own decision, even though they might not like it. Just tell them what youthink. They might be more understanding than you think. 答案解析网(Texct 9)答案解析网·W: Right now, robots play an important role in our life. They work in banks, hotels, and some even work asservants to do thehousework.答案解析网M: Yes. They are really helpful for people. A university in Japan even used robots to make students attend theirgraduation ceremony while they were at home. 答案解析网W: That sounds interesting. Who came up with the idea? 答案解析网M: Professor Shugo Yanaka. Students in his school wanted to be present at the graduation ceremony but theycouldn'tbecauseof COVID-19.答案解析网W:What do therobots looklike?答案解析网M: They are 1. 5 meters tall and there is a tablet on their head. 答案解析网W:When did the ceremony take place? 答案解析网M: On March 28, 2020. After head teacher Kenichi Omae gave a short talk, the special graduation ceremonystarted.答案解析网W:What did the robots do in the ceremony?答案解析网M: They put on school uniforms like students and moved to get the diploma from the head teacher. With thetablet on the top of the robots,'students could watch the ceremony online at home and then take a photowith the head teacher.答案解析网W: The students must have been excited about the special ceremony. 答案解析网M: Yes. One of the students said that he never thought that a robot could attend the graduation ceremonyinstead of him.答案解析网W: Where did the robots go after the ceremony? 答案解析网M: They went back to their company, ANA Holdings. I hear it will make some plans for these robots. It wantsthe robots to do some dangerous jobs instead of people. 答案解析网(Text10)答案解析网M: Under the glare of artificial light, some vegetables are grown on supermarket shelves. The plants are laid inrows inside a giant fridge. Under the remote control of computers, they receive the best level of light, waterand nutrition. From lettuce to cabbage, vegetables grow in front of customers' eyes a little bit every day.They are harvested monthly. When the vegetables are purchased, they are still living. 答案解析网The project is developed by a Germany firm named Infarm. It firstly applies the model to the supermarketM&S. It plants vegetables in seven of its branches in London. Each farm harvests a crop equal to 400square meters of farmland. M&S says it costs 95 percent less water and 75 percent less fertilizer thantraditional soil farms. Besides, food travels less before getting to customers’ plates. 答案解析网Apart from M&S, Infarm supports more than 700 in-store farms across the world. From Europe to Asia,the in-store farms harvest over 250,000 plants a month. Still, some people doubt whether Infarm will be thefuture of food. “There is no question about it,” said Paul Gauthier, professor of plant science at DelawareValley University. “The model is economical. The products are fantastic. It marks the start of the eco-friendlyagriculture.答案解析网参考答案答案解析网1~5 ACACB 6~10ABACB 11~15 BCABC16~20CAACB 答案解析网【答案与解析】答案解析网本文是一篇应用文。文章主要介绍了四部热门电视剧。答案解析网21.B细节理解题。根据This IsUs部分“IMDBRating:8.7/10"及其他三个电视系列剧的评分可知,ThisIs Us的评分最高。答案解析网22. A 推理判断题。 根据 The Morning Show 部分“This show will have you realize that you haven't seen quiteattempt to... You'll be thrilled to see such a whole of wonderful actors under the same roof. "可推断,JenniferAniston可能是一名演员。答案解析网【2026届高三单元卷·英语参考答案第22页(共84页)】
本文标签: